P  U  B  L  I  C  I  D  A  D P  U  B  L  I  C  I  D  A  D
 
 
         
 
 
(Cuento en Catalán)
 

La jessika a perdut al seu cavall

 
 
 

Hi havia una vegade una vaquera que es deia Jessika.Vivia en la seva granja amb els seus animals: el seu cavall Iris,era un cavall molt bonic però un poquet trapella,les seves gallines,els seus 2 porquets germans i la seva vaqueta patiteta Sina.La Jessy era molt feliç,perque era com la seva família intima.El animal que més s'estimava era Iris el cavall, sempre li feia riure i cada dia al matí anaven a fer un paseig junts.

 
Un dia la Jessy cuan ja va arribar de la seva caminada amb el cavall va anar a veure un poquet de aigua,mentres que la Iris estava a fora sense protecció.Cuan la Jessy estava veven aigua va pasar un gat per davant de l’Iris,i es va asustar i va surtir corrents fins a saltar la valla.La Jessy va sortir a fora a veure a l’Iris,però es va donar comta que ja no estava.Va estar buscand per tota la granja però no la va trobar.
 

La Jessy estava dessesparade pensan on podia estar,per aixo va començar a pensar enrererar fins que va a apareixer el mateix gat que li va espantar a la Iris,i la Jessy va dir:

 
-Clar!! Segur que a vist el gat i s’abra asustat i es escapat. Va dir trista la Jessy.
 
-Sóc tonteta perque no la havia posat l’establa ,clar tènia tanta set que no m'havia enrecordat.- Va dir trista la Jessy.
 

Mentres la Jessy estava amb els animals donanli de menjar cada vegade li queixen més gotes de jagrimas tristes fins que va apareixar un vaquer dit Boddy. La Jessy el va mirar i portava un cavall semblant a Iris i amb un collaret que posava Iris ,i va cridar:

 
-Iris!!!!! Estas aki!!!Que contenta enfa de veuret ,lo sento molt ja no tornare a deixarte a fora o sento!!!!-Va dir contenta la Jessy de verau-li .
 
-Te li trobat entre els abres en el bosc mentres que estava fen un paseij amb el meu cavall,i pensava que seria d'una granja sercana i e trobat la teva.-Va dir en Boddy.
 
-Gracies!!! Moltes gracies!! Com et dius???-Va exclamar i preguntar a la vegada la Jessy.
 
-No fa falta que em dijis gracies , i em dic Boddy.-Va contestar en Boddy content.
 

La Jessy li va estar molt agradacida per trobar al Iris i va prometra que ja no deixaria més a fora ningun animal el qui fosi.

 
 
 
 
 
 
Autor/a del cuento
© Ivonne Dueñas Fernández del campo   - 11 años